Solenergi laddar elbilar på ICA Maxi Trelleborg

Den stora solföljaren är försedd med ett astronomiskt ur så att den alltid exakt följer solen Den stora solföljaren är försedd med ett astronomiskt ur så att den alltid exakt följer solen

Solenergin fångas in med en unik solföljare med högeffektiva solceller. Med 60 m2 solcellsyta kan solföljaren leverera upp till 12 kW eleffekt och ca 18 000 kWh elenergi/år. Detta motsvarar en årlig körsträcka av ca 10 000 - 15 000 mil för en modern eldriven personbil. Elkraften prioriteras till 4 st laddplatser för elbilar och överskottselen matas in på elnätet. Laddstationerna från SunDrive/KEBA är av universell typ med T2-uttag och alla moderna elbilar och laddhybrider kan ladda här.

"Vid hård vind intar solföljaren automatiskt horisontellt läge" - berättar Sven-Eric Rosengren på Energiteknik som levererat solföljaren. Han är en entusiastisk förespråkare för solföljartekniken.

"Denna satsning är ett konkret exempel på vårt miljöarbete och vad man kan göra lokalt för miljön.Vi måste satsa nu om vi verkligen skall uppnå fossilfria transporter och vi har haft ett väldigt gott samarbete med ICA i detta projekt"- säger Johan Sigvardsson, vd Trelleborgs
Energiförsäljning AB. 

"Vi är väldigt glada för denna fina laddanläggning och hoppas att den kommer att uppskattas av våra kunder"- säger Håkan Alm, ansvarig för ICA Maxi.

"Vi har levererat och installerat laddinfrastruktur till både små och stora projekt, och är väldigt glada att vi också kunnat hjälpa till i detta projekt"- säger Peter Bäckström, vd på SunDrive AB. SunDrive var 2014 projektledare för Sveriges största laddinfrastrukturprojekt, då TESLA Motors installerade 96 snabbladdningsplatser från Löddeköpinge i söder till Östersund i norr.

 För mer information kontakta:
Peter Bäckström, SunDrive AB, peter@sundrive.se, 0705-76 50 58
Johan Sigvardsson, Trelleborgs Energiförsäljning AB, johan.sigvardsson@trelleborg.se,  0410-73 38 52

​Pressrelease kan laddas ner här.

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv